Vilken träningsform passar dig?

Fler bra uppgraderingar till din racercykel

Fler bra uppgraderingar till din racercykel

Fler bra uppgraderingar till din racercykel

En bra hjuluppsättning och ett par bra däck är inte de enda bra uppgraderingarna du kan köpa till din cykel. Här går vi igenom ytterligare några bra uppgraderingar som kan öka din cykels prestanda.

Bromsar

Precis som fallet är med cykelns hjul, snålar cykeltillverkarna ofta när det kommer till bromsarna, för att kunna lägga mer pengar på andra komponenter. Det kan göra att en cykel som sägs vara utrustad med Shimano 105-komponenter kan ha den drivlina och det växelsystem som tillhör gruppen, men istället ha billigare fälgbromsar. Bromsarna är en komponent som du inte vill snåla med till det tillfälle då du cyklar i tät trafik en riktigt regnig dag.

Det är inte på något sätt så att billigare fälgbromsar och bromsklossar innebär att cykeln är en ren dödsfälla, men om du en gång har testat de lite bättre bromsarna på marknaden kommer du inte vilja byta tillbaka till de billigare igen. Det finns någonting betryggande i att veta att du kan stanna snabbare, och det har en inverkan på hela det sätt du cyklar på. Du kommer till exempel kunna flyga nedför backar på ett sätt du aldrig tidigare gjort, och känna dig mer bekväm på din cykel. Allt detta kan du åstadkomma genom att bara byta ut bromssystemet på cykeln.

Med en bra kombination av mjuka material, smart design och bra bromsklossar, kan de lite bättre fälgbromsarna ge en imponerande bromskraft även i våta väder. Innan du köper ett helt nytt bromssystem, kan det dock vara värt att först experimentera med att bara byta ut bromsklossarna. Det kan nämligen göra skillnad att bara byta ut dem.

En komplett grupp

Det är alltid frestande att byta ut alla komponenter på en och samma gång. Och det kan vara logiskt eftersom komponenterna utsätts för slitage och med tiden behöver bytas ut. Om inte din gamla grupp är helt utom räddning, kan det vara en bra idé att spara den och använda för cykling vintertid. En finare grupp kommer framför allt att ge något lägre vikt och lite mjukare växling. Om du inte byter från en billig grupp till en betydligt dyrare, är viktskillnaden dock marginell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *