Vilken träningsform passar dig?

Massagekudde – vad är det och vad används den för?

Massagekudde – vad är det och vad används den för?

Massagekudde – vad är det och vad används den för?

Stressad, svårt att sova eller ont i kroppen? Då kan en massagekudde vara till bra hjälp. En massagekudde är precis vad det låter som – en kudde som ger en skön och avslappnade massage på önskat område. Det finns mängder av modeller att hitta på fitnessfrank.com men dom flesta har liknande egenskaper.

Hur fungerar det?

En massagekudde finns i olika storlekar men är i regel varken större eller minder än en vanlig kudde. Utseendemässigt kan dom skilja sig i både färg och form men det som är likt för alla är det som gömmer sig på insidan. Innehållet är hårt, ofta i form av spakar eller stavar med en rund topp. Det är dessa som ger massagen då dom rör sig i olika mönster och hastigheter. Dom flesta modeller genererar även värme för en ännu bättre upplevelse.

Massagekuddar är eldrivna och antingen behöver dom ström under hela användningen eller så finns ett uppladdningsbart batteri. På dessa kan batteritiden variera så var noggrann att kontrollera det innan köp – det är inte så roligt om den lägger av mitt under pågående behandling.

Massagekudde kan hjälpa mot flera problem

Att lägga en massagekudde under nacken eller bakom ryggen är avslappnande och skönt. Det hjälper blodcirkulationen att komma igång och verkar avstressande.

En massagekudde kan även hjälpa till att mjuka upp stela muskler och leder och kan användas i princip var på kroppen man än önskar. Till exempel går det utmärkt att lägga kunden på golvet och placera fötterna ovanpå för en skön och avslappnande fotmassage.

Kudden kan även fungera mot besvär så som:

  • Träningsvärk
  • Oro
  • Sömnbesvär

Bra att veta

Eftersom en massagekudde ofta kommer i kontakt med huden kan den behöva rengöras då och då för att den ska hålla sig ren och fräsch. Givetvis ska den inte blötas helt och hållet men däremot kan den torkas av med en fuktig trasa vid behov.

Ett tips är att välja en modell med ett avtagbart överdrag som kan tvättas separat, alternativt komplettera med ett vanligt örngott när den används. Då får den ett bra skydd och rengöringen blir betydligt enklare.

Det är också viktigt att dra ur en kudde med sladd från eluttaget när den inte används, och se till att ladda en uppladdningsbar variant under uppsyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *